Entrada destacada

Informació a Internet

Durant  aquest tema, he fet moltes navegacions per webs que ens poden servir com a recursos didàctics, tant per a una especialitat concret...

dimecres, 16 de desembre del 2015

Informació a Internet

Durant  aquest tema, he fet moltes navegacions per webs que ens poden servir com a recursos didàctics, tant per a una especialitat concreta, com d'ús general.Hi ha moltes webs temàtiques (que també poden ser blogs o revistes) i d'altres que serveixen com a portals educatius, com son:


  1. Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya http://xtec.gencat.cat/ca/
  2. Edu3Cat http://www.edu3.cat/

Una vegada comences a navegar per les diferents webs, te'n adones que hi ha gran quantitat d'enllaços a altres espais que resulten també molt interessants i que poden ser més especialitzats o més adequats per al que cadascú enten o prefereix com a forma d'ensenyament.
Entre els espais que he visitat, n'he trobat alguns molt interessants per al professorat i per a l'alumnat, com son: 
El primer enllaç consisteix en una revista online on es publiquen monogràfics i temes interessants de recerca al respecte de temes relacionats amb l’ensenyament en diverses etapes educatives.Inclou recerques actuals sobre formes d’ensenyament – aprenentatge, reptes educatius, perspectives de treball, projectes innovadors i també d’altres temes socials relacionats amb l’educació com són la família, la inclusió socioeducativa, l’educació ciutadana...etc. Pense que és un recurs molt útil a nivell personal, per a informar-nos sobre com evoluciona aquest món de l’educació, conèixer les diferents aportacions d’autors experts en aquests temes i també a l’hora de fer treballs de recerca o implantació de projectes educatius, ja que és una plataforma que ens dóna informació fiable i ens serveix com a font bibliogràfica per a gran quantitat de propostes. 

El segon enllaç és una web per a tots els públics, i es tracta d’un recurs didàctic que inclou activitats de recerca relacionades amb el món de la ciència i tecnologia adreçades a alumnes a partir de l’ESO. Es proposen jocs i d’altres recursos educatius, com fer experiments o realitzar “aventures científiques”. També hi ha noticies i un apartat de “turisme científic” on es recomanen museus i d’altres espais on poder aprendre sobre temes científics determinats.En aquest cas, m'agrada moltíssim com a recurs per a la especialitat de biologia i geologia perquè d'alguna forma ens ajuda a crear i a obrir la ment (als professors) a noves formes d’ensenyament i aprenentatge personal i professional.M’agrada especialment el fet que deixen al estudiant involucrar-se en el aprenentatge d’una manera constructivista, i li done l’opció de fer propostes d’experiments, preguntes...etc. 


Després d'aquest treball, resulta evident reconéixer que Internet, no sols és un mitjà de comunicació i expressió, sinò que també és una font de coneixement, d'aprenentatge i que es pot utilitzar com a suport d'activitats col.laboratives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada