Entrada destacada

Informació a Internet

Durant  aquest tema, he fet moltes navegacions per webs que ens poden servir com a recursos didàctics, tant per a una especialitat concret...

dissabte, 28 de novembre del 2015

Riscos Ambientals

Els terratrèmols són, amb les inundacions, els majors flagells físics contra els interessos humans. A diferència de les inundacions, els terratrèmols han tingut fins fa un segle un origen obscur, associats a creences mitològiques i càstigs divins. Molts pobles de l'antiguetat creien que la Terra era sostinguda per algú, ja sigui vuit elefants en la mitologia hindú o una granota gegant segons les creences dels lames de Mongòlia. Quan els elefants es cansaven o quan la granota saltava es produïen els terratrèmols.


   La mitologia hindú: Terra plana i sostinguda per elefants.


Actualment, sabem que un terratrèmol és un alliberament brusc d'energia que es propaga en forma d'ones sísmiques i que, la majoria dels terratrèmols són el resultat del desplaçament de grans masses de roques al llarg de les falles. El moviment de les masses queda reduït per la força de fregament que exerceix la superficie de falla, però s'acumula en forma d'energia. Segons com s'allibere aquesta energia, d'una manera progressiva o d'una manera brusca, es produiràn petits o grans terratrèmols respectivament.



Hem de tenir en compte que els terratrèmols suposen un risc ambiental important i que hi ha moltes zones sísmiques actives al nostre planeta, on poder produir-se aquestes sacsejades. La millor forma d'evitar els efectes devastadors d'aquest alliberament d'energia és complir les normes de prevenció de riscos geològics associades ams l'exposició humana a aquestes possibles catàstrofes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada